Kapsüle Duyarlı Patlayıcılar

Powergel Super Ajax; yeraltı kömür ocakları için tasarlanmış, grizu güvenli kapsüle duyarlı emülsiyon patlayıcıdır. Özellikle taş bacalarda maksimum verim, güvenlik ve maliyet etkinliği için üretilmiştir.

YÜKSEK GÜÇ

Powergel Süper Ajax, 50 yıllık kendi tecrübemiz ve ORICA patentli emülsiyon teknolojisi ile üretilmektedir. Dünyada grizu güvenli emülsiyon patlayıcılar arasında en üstün şok itme özelliklerine sahiptir.

ETKİLİ PERFORMANS

Powergel Süper Ajax, yüksek detonasyon basıncı ve suya karşı mükemmel direnci ile etkin kaya kırma ve süper öteleme performansı sağlar. Üstün gaz özellikleri sayesinde patlamadan hemen sonra atım yerine girilebilmekte, dolayısıyla zaman kaybı olmamaktadır.

YÜKSEK İŞ GÜVENLİĞİ

Powergel Süper Ajax , üstün performansının yanı sıra yüksek iş güvenliği özelliklerine sahiptir. Sürtünme, darbe ve diğer mekanik etkilerle patlatmaya karşı son derece güvenlidir. Baş ağrısı yapmaz. Raf ömrü dolduktan sonra duyarlılıkları kaybolur ve herhangi bir tehlike oluşturmadan tamamen tehlikesiz maddelere ayrışır.

KULLANIM

Gazlı kömür ocaklarında, aynasında 30 cm ´den daha az kömür damarı içeren, eski imalatlardan en az 5 m uzakta taşta sürülen kuyu ve galerilerde yüksek iş güvenliği sağlar. 180 cm´den daha az boylardaki deliklerde maksimum 800 gr daha büyük delik boyunda ise asgari 60 cm. sıkılama ve 50 cm yük aralığı olmak kaydıyla, delik başına 1400 gr´a kadar şarj yapılması uygundur. Grizu patlayıcılarda P1 (permissible explosive) olarak sınıflandırılır.

TEST SERTİFİKASI

HSE (M) Health & Safety Laboratory Onay No: 401/3 İNGİLTERE

Dökümanlar

İndir PDF Katalog

Ürün Özellikleri

Teknik Özellikler

Ambalaj

Depolama ve Taşıma

Ateşleme

Ürün Boyutları

Teknik özellikler ideal değerlerdir. Gerçek patlama hızı, kartuş çapına ve hapsedilmiş olup olmamasına (confined-unconfined) bağlıdır.

TEKNİK ÖZELLİKLER
İdeal Patlama Hızı 5400 m/s
İdeal Patlatma Basıncı 80500 atm
İdeal Patlatma Sıcaklığı 2538º K
Yoğunluk 1.14 gr/cm³
Suya Dayanıklılık Çok İyi
İdeal Patlama Isısı 3130 Kj/Kg
İdeal Gaz Hacmi 808 Lt/Kg
ANFO'ya göre Efektif Enerji %88
ANFO'ya göre Bulk Strenght %125