Kapsüle Duyarlı Patlayıcılar

Powergel Magnum; inşaat sektörü, tüneller, özellikle yerüstü inşaat ve madencilik çalışmaları için tasarlanmış kapsüle duyarlı emülsiyon patlayıcıdır. İlk nesil patlayıcılara göre maksimum verim, iş güvenliği ve ekonomi sağlar.

YÜKSEK GÜÇ

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD ‘nin 2000´li yılların başında kullanmaya başladığı yeni formülasyonlu Powergel Magnum kapsüle duyarlı yüksek güçte emülsiyon patlayıcıdır. Yüksek güç aynı zamanda süper öteleme performansı ve etkin kaya kırma için gerekli maksimum kullanılabilir enerjinin açığa çıkmasını sağlar.

ETKİLİ PERFORMANS

Powergel Magnum ileri teknolojinin kullanımı ile üstün şok ve öteleme özelliği yaratarak kaya kırılmasını sağlamaktadır. Ayrıca patlama sonrası oluşan gazlar mükemmel bir itme enerjisi yaratır. Powergel Magnum, özellikle yer üstü patlatmalarda dinamit yerine birebir kullanılır.

YÜKSEK İŞ GÜVENLİĞİ

Powergel Magnum , üstün performansının yanı sıra yüksek iş güvenliği özelliklerine sahiptir. Suya karşı çok dirençlidir. İçeriğinde Nitrogliserin veya nitroglikol gibi maddeler olmadığından, sürtünme veya darbe ile patlamaya karşı, dinamite kıyasla çok daha güvenlidir.

Dökümanlar

İndir PDF Katalog

Ürün Özellikleri

Teknik Özellikler

Ambalaj

Depolama ve Taşıma

Ateşleme

Ürün Boyutları

Teknik özellikler ideal değerlerdir. Gerçek patlama hızı, kartuş çapına ve hapsedilmiş olup olmamasına (confined-unconfined) bağlıdır. Patlama basınç ve ısısı ise patlama hızının bir fonksiyonudur.

TEKNİK ÖZELLİKLER
İdeal Patlama Hızı 6330 m/s
İdeal Patlatma Basıncı 120300 atm
İdeal Patlatma Sıcaklığı 2630º K
Yoğunluk 1.20 gr/cm³
Suya Dayanıklılık Çok İyi
İdeal Patlama Isısı 3580 Kj/Kg
İdeal Gaz Hacmi 941 Lt/Kg
ANFO'ya göre Efektif Enerji %118
ANFO'ya göre Bulk Strenght %177