Kapsüller

Exel MS, kısa gecikme aralıklı elektriksiz (non-electric) kapsül sistemidir. Orica ürünü elektriksiz yüzey gecikme elemanları veya infilaklı fitil ile kullanılır.

Exel MS, 27 gecikme aralığı ile patlatma dizaynında esneklik ve kullanım kolaylığı sağlar. Açık veya yeraltı maden işletmeleri, taşocakları ve inşaat çalışmalarında kullanılır.

ÖZELLİKLERİ

Yüksek dayanımlı şok tüplü elektriksiz kapsül sistemidir. Kopmaya ve sürtünmeye karşı çok dayanıklıdır. Gecikme süreleri 27 standart seridir. Bağlantısı hızlı ve basittir. Görünümü kolaylıkla farkedilebilir parlak renkdedir. Kullanım kolaylığı sağlayan 8 sayısı şeklinde sarılmıştır.

FAYDALARI

Tüm kapsüle duyarlı patlayıcıları güvenilir şekilde ateşler.Delik içerisindeki ana patlayıcıya zarar vermez. Her koşula dayanıklıdır. Esnek ve mükemmel patlatma kontrolü sağlar. Bağlantısı kolaydır. Süratli bağlantı iş verimliliğini artırır. Düğümlenme ve karışıklık meydana gelmez.

Dökümanlar

İndir PDF Katalog

Ürün Özellikleri

Ateşleme

Teknik Özellikler

Ambalaj

Depolama ve Taşıma

Yemleme hariç delik içine diğer malzemeleri sarkıtmak için kullanılmaz. Delik dolumu ve sıkılama sırasında şok tüpe zarar verilmemelidir. Exel MS aşağıdaki yöntemlerle ateşlenir.

* Orica ürünü yüzey gecikme kapsülü

* 5 gr. PETN / m infilaklı fitil.