Kapsüle Duyarlı Patlayıcılar

Trimex; tünel ve yeraltı madencilik çalışmalarında ön kesme (pre-splitting) ve son kesme (smooth blasting) patlatma uygulamaları için tasarlanmış emülsiyon patlayıcıdır.

Uygulamada yüksek detonasyon hızı ve delik boyunca homojen dağılımı sayesinde düzgün ve az örselenmiş tünel kesiti elde edilmesini sağlar. Suya dayanıklıdır, sulu deliklerde güvenle kullanılabilir.

ŞARJLAMA

Merkezleme kanatları, yeraltındaki patlatmalar esnasında konumun bozulmasını önler. Trimex tüpleri birbirine eklenerek şarjlanmalıdır.

YÜKSEK GÜÇ

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD nin 2000 li yılların başında kullanmaya başladığı yeni formülasyonlu Trimex kapsüle duyarlı emülsiyon bazlı patlayıcıdır. 19x735 mm ölçülerindeki plastik kartuşlarının her iki ucundaki bağlantı mekanizmaları ve merkezleme kanatları sayesinde birbirine kolayca eklenerek, delik içerisinde uygun pozisyon verilir.

YÜKSEK İŞ GÜVENLİĞİ

Patlatma sonrası oluşan duman karekteristiği sayesinde, yer altı ve yer üstü tünel çalışmaları için güvenli çalışma ortamı sağlar. Darbe sürtünme ve diğer mekanik etkilere karşı Nitrogliserin bazlı patlayıcılara kıyasla çok daha güvenlidir.

Dökümanlar

İndir PDF Katalog

Ürün Özellikleri

Teknik Özellikler

Ambalaj

Depolama ve Taşıma

Ateşleme

Ürün Boyutları

Teknik özellikler ideal değerlerdir. Gerçek patlama hızı, kartuş çapına ve hapsedilmiş olup olmamasına (confined-unconfined) bağlıdır.

TEKNİK ÖZELLİKLER
İdeal Patlama Hızı 5490 m/s
İdeal Patlatma Basıncı 80800 atm
İdeal Patlatma Sıcaklığı 2571º K
Yoğunluk 1.08 gr/cm³
Suya Dayanıklılık Çok İyi
İdeal Patlama Isısı 3240 Kj/Kg
İdeal Gaz Hacmi 894 Lt/Kg
ANFO'ya göre Efektif Enerji %96
ANFO'ya göre Bulk Strenght %130